Tatueringsborttagning med laser

 • Marknadens mest avancerade laser för tatueringsborttagning!

  På Jane´s Skönhet har vi idag marknadens mest avancerade laser för tatueringsborttagning.
  Vi kan som en av få salonger i världen erbjuda tatueringsborttagning av alla förekommande tatueringsfäger.

  Det finns för tillfället enbart 2 tillverkare i världen som kan erbjuda tekniken för att ta bort hela färgspektrat och vi har valt den ena av dessa genom att ta in en laser från IDS, Q-Terra Q10 Premium.
  Lasern är den senaste av deras modeller och innehar CE-certifikat för medicinskt bruk med certifikat 2195-MED-1133401.

  Vi som arbetar med maskinen har alla genomgått speciell utbildning inom området och är certifierade laserterapeuter.

 • Så här går det till att ta bort en tatuering med hjälp av laser:

  Laserpulserna tränger in i huden och ner till det djup där tatueringen sitter, dermis. När laserns stråle träffar det översta lagret i tatueringen splittras det till otroligt små partiklar som sedan forslas bort med hjälp av kroppens immunförsvar.
  Vår maskin, Q-Terra q10 Premium, skapar laserljus med 4 olika våglängder, alla speciellt designade för att angripa sin del av färgspektrat. Laserpulserna från Q-Terra Q10 är otroligt snabba och kraftfulla, vilket gör att penetrationstiden blir otroligt kort och området som värms upp blir så litet som möjligt. Att området som värms upp matchas med en kort puls och med rätt våglängd gör att vi enbart angriper tatueringsfärgen och inte den kringliggande huden vilket i sin tur gör att vi kan ta bort en tatuering på det absolut mest skonsammaste och effektiva sättet som finns.

Vi kan som en av få salonger i världen erbjuda tatueringsborttagning av alla förekommande tatueringsfäger.

Prislista tatueringsborttagning

Vid bokning av tatueringsborttagning är det obligatoriskt med en konsultationstid innan första besöket för att gå igenom och kontrollera just dina förutsättningar.

Konsultation, 295 kr (Dras av vid första besöket)
Svart eller röd tatuering, 2×2 cm, 595 kr
Svart eller röd tatuering, 2×5 cm, 895 kr
Svart eller röd tatuering, 5×5 cm, 1.295 kr
Svart eller röd tatuering, 5×10 cm, 1.595 kr
Svart eller röd tatuering, 10×10 cm, 1.995 kr
Svart eller röd tatuering, 10×15 cm, 2.295 kr
Svart eller röd tatuering, 15×15 cm, 2.695 kr
Svart eller röd tatuering större än 15×15 cm, enl offert.

Ögonbryn / Permanent Make-Up, 1295kr (Båda ögonbrynen)

-Alla priser är per behandling. Paketpris ges vid köp av minst 4 behandlingar.

Vanliga frågor:

Hur många behandlingar krävs för att ta bort en tatuering?

Detta är den svåraste frågan en terapeut kan få då det är otroligt individuellt och beror på så oerhört många faktorer. Generellt kan man säga att tatueringens djup, ålder och kvalitet avgör hur många behandlingar som krävs. En ”hemmagjord” tatuering sitter tex oftast inte lika djupt och är oftast inte lika koncentrerad som en professionellt gjord tatuering. Du kommer se resultat redan efter första behandlingen, men det krävs oftast mellan 3-6 behandlingar som minimum.


Hur ont gör det?

Tyvärr gör det ganska ont att ta bort en tatuering, även om smärta är oerhört individuellt. En tatueringsborttagning går väldigt snabbt vilket gör att det är en intensiv, men kortvarig smärta.
Vi gör allt vi kan för att minska obehaget genom att kyla huden både under och efter behandlingen, detta minskar även risken för vätskeblåsor och kunden bör fortsätta kyla under dagen.
Vi rekommenderar alltid att man köper Emla salva på apoteket och applicerar 2 timmar innan behandling då detta minskar smärtan betydligt! Detta går vi självklart igenom på konsultationstiden innan behandlingen.


Kan man ta bort kosmetiska tatueringnar / Permanent Make-Up?

Både ja och nej. Vi utför enbart behandlingen på ögonbryn i vår salong. En del färger för kosmetisk tatuering innehåller ämnen (tungmetaller) som inte går att ta bort, dessa kan lämna en ljusröd rodnad efteråt. Däremot kan vi ta bort alla nyanser av svart/grått/grönt/blått etc och vi rekommenderar att man bleker brynen 1-3 ggr och därefter lägger en ny tatuering över.
Man kan ta bort tatuering på läppar men oftast blir läpparna väldigt missfärgade av det varför vi hellre avstår än utför ett arbete med såpass osäkert resultat.
Eyeliner går även det att ta bort, men detta kräver att det finns läkare på plats och övervakar då minsta lilla fel kan göra att man permanent skadar synen.


Blir det ärrbildning där tatueringen suttit?

Nej, detta är den stora skillnaden mellan vår maskin och billigare maskiner. Vår laser är väldigt exakt och arbetar med en väldigt jämn stråle som håller konstant djup och form vilket gör att den enbart angriper pigmentet i tatueringen och inte kringliggande områden.
Det kan däremot uppstå irritation och eventuellt vätskeblåsor i det behandlade området pga värmeutvecklingen när lasern träffar pigmentet i huden. Skulle det uppstå värmeblåsor är det oerhört viktigt att hålla dessa skyddade för att inte huden skall ta skada av dem. Skulle det orsaka obehag kan ni alltid vända er till oss och låta oss tömma dem på vätska på ett säkert sätt. Skulle vätskeblåsorna spricka kan detta eventuellt orsaka en mindre ärrbildning.


Finns det några biverkningar med en tatueringsborttagning?

Man kan som sagt bli röd och svullen runt området under några dagar och det kan även uppstå vätskefyllda blåsor. Detta minimeras om man kyler området och smörjer in det enligt rekommendation från din terapeut.


Vad skall man tänka på inför behandlingen?

Man bör alltid boka en konsultationstid för att gå igenom just dina förutsättningar, men generellt kan man säga att du som kund bör undvika Brun utan sol och spraytan minst en vecka innan behandlingen. Du bör ej heller använda feta krämer eller oljeprodukter 24timmar innan behandlingen. Området som skall behandlas måste även rakas dagen innan behandling.


Vad skall jag som kund tänka på efter behandlingen?

Du som kund skall se till kyla området om det känns varmt och att smörja med rekommenderad salva efter behandlingen. Skulle vätskeblåsor uppstå får du absolut inte göra hål själv på dessa utan vi ser helst att du kommer in till salongen och får dom punkterade med steril nål anpassad för detta.
Man skall även undvika att exponera området för direkt solljus/solarie under kommande vecka. Skall man vistas i starkt solljus bör området skyddas med kläder.
Då kroppen aktiveras sin egen läkeprocess vid behandlingen är det även bra om man kan undvika hård träning och fysisk hårt arbete under de första dagarna.


Kan alla göra en tatueringsborttagning?

Nej, tyvärr inte.
Man måste vara fullt frisk och ha ett väl fungerande immunförsvar (detta iom att kroppen kommer använda immunförsvaret till att transportera bort pigmentet i huden). Du får ej ha någon hudsjukdom eller eksem på eller runt området som skall behandlas.
Äter du mediciner som gör dig ljuskänslig eller som är blodförtunnande utför vi ej behandlingen av säkerhetsskäl, detsamma gäller vid graviditet och amning. Vi har strikt 18års åldersgräns för alla våra laserbehandlingar.
Är du osäker på om du kan utföra behandlingen så går vi igenom detta under konsultationen. Det kan i speciella fall krävas ett godkännande från läkare för att vi skall kunna utföra behandlingen.

Q-Terra Q10 Premium