Microneedling

Microneedling är en kollagenbildande behandling, avsedd för att stimulera kroppens egen kollagenproduktion i huden och därmed få en jämnare hudstruktur. Behandlingen utförs med hjälp av flera små och tunna nålar som gör en mikroskada i huden och triggar igång kroppens egen läkningsprocess.
Dessa nålar penetrerar hudens övre lager och genom att använda olika djup kan man förebygga och behandla en mängd olika skador som till exempel Solskador, ärrbildning, bristningar och pigmentförändingar. Processen har framförallt två stora fördelar. Microneedling stimulerar effektivt till ökad nybildning av kollagen (hudens byggstenar) samt att man genom nålkanalerna som bildas kan få en ökad och effektiv penetration av hudvårdsprodukter genom hudens övre lager (epidermis), detta ger ett upptag av tillförda produkter med flera hundra procent.
Microneedling orsakar ett minimalt trauma för huden och kanalerna som bildats sluts efter en kort stund och lämnar huden med en lätt rodnad.

När vi åldras minskar den naturliga produktionen av hudens kollagen och elastin vilket leder till rynkor, slapp hud och insjunkenhet. Genom MicroNeedling kan vi stimulera huden att producera mer kollagen och elastin på ett sådant sätt att den kan användas som ett alternativ till kirurgiska ingrepp.

Behandlingen passar utmärkt för att effektivt behandla kräksparkar, rökrynkor kring munnen och acneärr, men ger även en enorm fuktborst till huden genom serumen vi använder under behandlingen.

På Jane´s Skönhet använder vi alltid skräddarsydda produkter för just dina besvär och mål med behandlingen, vi använder välkända produkter från Dr Babor och Genosys vid microneedlingen där Dr Babor ger en ordentlig fuktboost till huden vilket reducerar rynkor och trötthet medan Genosys produkter fokuserar mer på de medicinska fördelarna med microneedlingen och hjälper till vid olika hudbesvär, hudföryngring och pigmentförändringar.

För bäst effekt rekommenderas 3-6 behandlingar med 4-6 veckors mellanrum men självklart ser man effekt redan efter en behandling.

Priser för Microneedling på Jane´s Skönhet

För bäst effekt av behandlingen rekommenderar vi ett kurpaket om minst 4 behandlingar, därför erbjuder vi behandlingen som kur på 4ggr till rabatterat pris.

 • Ansikte 4 behandlingar: 5995:- (ord: 7980:-)
 • Hals & Dekolletage: 6595:- (ord: 9180:-)
 • Ansikte, hals & dekolletage: 9.995:- (ord: 13980:-)
  (listat som Microneedling -Komplett- i bokningsmenyn)
 • Övriga priser vid konsultation.

Vi erbjuder avbetalning i samarbete med Svea Finans på all medicinsk hudvård.

 • Ansikte: 1995:-
 • Hals & Dekolletage: 2295:-
 • Ansikte, hals & dekolletage: 3495:-
  (listat som Microneedling -Komplett- i bokningsmenyn)
 • Övriga priser vid konsultation.

Vi erbjuder avbetalning i samarbete med Svea Finans på all medicinsk hudvård.

Vanliga frågor

Gör behandlingen ont?

-Nej, behandlingen gör sällan ont. Man kan känna ett lätt obehag i början, men vi använder oss av lokalbedövning (Xylocain 5%) under behandlingen som effektivt tar bort smärtan. Vid vissa partier (under/över ögon tex) samt om man behöver behandla djupare för att nå vissa problem kan det dock kännas lite obehagligt, dock ej smärtsamt. Man kan jämföra det med en solsveda.


Behöver jag vara sjukskriven?

-Nej, efter behandlingen kan man vara lite svullen och viss rodnad kan uppstå. Detta lägger sig som regel inom ett par timmar och man behöver därför inte vara sjukskriven efter en Microneedling.

Oftast är man fullt återställd dagen efter behandlingen och huden känns lite torr/stramande, detta är kroppens egen läkeprocess som triggats igång och huden börjar bygga kollagen och elastin.
För att stödja kroppens arbete är det därför oerhört viktigt att man tar hand om den och smörjer med rekommenderade produkter enligt rekommenderat schema.
Vi har olika produktpaket att rekommendera för olika hudtyper och behandlingar.


Hur går behandlingen till?

Behandlingen inleds med en djupgående ansiktstvätt och därefter en djupgående peeling innan vi desinficerar huden och lägger på bedövning.
Under tiden bedövningen verkar förbereder din terapeut maskinen och produkterna för själva microneedlingen. All utrustning är självklart steril och av engångstyp då detta är en invasiv behandling där det annars finns risk för blodsmittor. Det är av yttersta vikt att allting är steriliserat och av engångstyp, därför används enbart produkter med ett medicinskt godkännande under behandlingen.

Därefter utförs själva microneedlingen med utvalt serum anpassat utefter just dina besvär. Vi arbetar i flera passager där vi jobbar oss ner till rätt djup för rätt parti av ansiktet för att orsaka minsta möjliga skada med största möjliga resultat. Maskinen vi använder är ungefär som en tatueringsmaskin, fast med en speciell nålkassett som gör att huden penetreras upp till ca 10 000ggr / minut beroende på område och behandling.

Efter microneedlingen smörjs ansiktet in med ett lugnande serum och en specialmask från Dr Babor läggs över ansiktet som lugnar och bygger upp hudens barriär igen.

Behandlingen avslutas därefter med en skyddande ansiktskräm.


Vilka produkter rekommenderas efter behandlingen?

-För att maximera effekten av dina behandlingar kan din terapeut hjälpa dig med produkter anpassade till just dina besvär.
Detta ingår alltid i våra behandlingar och du har alltid 10% rabatt på våra ordinarie priser (som oftast ligger på samma nivå eller lägre än onlinepriserna).
Du får dock ett mindre paket med dig efter utförd behandling, detta räcker i ca 3-4 dagar.

Vilka resultat kan jag förvänta mig av en Microneedling behandling och hur länge håller resultatet?

Resultaten varierar för varje enskild individ och beror på en mängd olika faktorer, till exempel hudtyp, ålder, levnadssätt, stressnivå, alkohol, solning, ämnesomsättning, hormoner, etniskt ursprung och medicinering.
Resultat ses dock ofta redan efter en enstaka behandling.

Efter 2-6 veckor börjar man att se resultat på linjer, rynkor, ärr och bristningar, då nybildningen av kollagen och elastin kommit igång. Man upplever då att vävnaden är mjukare och att man fått en utjämnande effekt på hudstrukturen. Denna process fortsätter under en längre tid, upp till 12 månader efter sista behandlingen.

De bäst synliga resultaten får man på rynkor runt ögon och mun, panna, käklinje, hals och dekolletage där hudens åldrande ofta börjar.
Förstorade porer kan reagera på microneedling med minskning av porstorleken.
Även talgproduktionen i förstorade porer kan reduceras till en mer normal nivå speciellt i kombination med våra laserbehandlingar.

Effekten kvarstår under lång period och ger även en gradvis förbättring med lång hållbarhet. Nybildning av kollagen- och elastin är en relativt långsam process, men när denna väl kommit igång har man en ökad produktion under en längre tid och därmed får man successivt ett förbättrat resultat även efter behandlingskurens slut.

Man kan aldrig helt ta bort en rynka, ett ärr eller en bristning. Skadan finns i vävnaden och det man kan åstadkomma är en förbättring av vävnadsstrukturen så att problemet blir mindre framträdande. När det gäller linjer och rynkor så åldras huden kontinuerligt och därmed kan man behöva upprepa behandlingen för att få igång kollagen- och elastin nybildningen på nytt. Vi rekommenderar en ny behandlingskur efter ca 12-18 månader för att hålla kollagenproduktionen igång och motverka hudens åldrande.


Vem kan man inte behandla med microneedling?

Microneedling är en otroligt effektiv behandling som passar alltifrån dig med ungdomlig hy som bara vill ha en riktigt fuktboost för att behålla lystern till dig som har allvarliga hudproblem som kräver lite större behandlingar.

Det finns dock tillfällen där man inte skall/kan behandla med microneedling tex:

 • Blödarsjuka
 • Kunder med benägenhet för Keloid ärr
 • Allergi mot rostfritt stål
 • Svårinställd diabetes ( du måste ha ett stabilt blodsocker först)
 • Roaccutan behandling de senaste tre månaderna
 • Svår Dermatit (inflammation i huden)
 • Pågående infektion i huden tex Herpes (Din läkare kan hjälpa dig med medicinering mot herpes, denna skall vara påbörjad innan behandling om du lider av svårare Herpes)
 • Strålbehandling i området senaste året.
 • Gravida och ammande.