Aknebehandling

Aknebehandling med laser är det nya och skonsamma sättet att bli av med besvärande akne och akneärr. Vi hämmar produktionen av talg direkt i körteln vilket gör att vi bekämpar aknen innan den ens har uppkommit. Genom att bekämpa akne direkt i talgkörteln gör att kunden förutom att få en oöverträffad aknebehandling även får en bättre och finare hy generellt. När vi utför en aknebehandling applicerar vi en ansiktsmask med små kolpartiklar över området som skall behandlas, nästan som en lermask. Denna masken värms sedan upp av laserns stråle och arbetas då ner i hudlagret. När hela området behandlats ökar man sedan upp styrkan och laserns stråle skapar en implosion. Vi använder här en betydligt högre styrka än vi gör när vi utför en vanlig peeling, detta spränger bort kolpartiklarna vi jobbat in i huden och tar då med sig alla orenheter och döda hudceller, samtidigt som värmen sprider sig ner i dermis och rubbar talgkörtelns produktion. När kolpartiklarna avlägsnas på detta sätt tar de även med sig det översta hudlagret vilket ger kunden en märkbart bättre hy redan direkt efter första behandlingen, för att sedan gradvis bli bättre i takt med att talgproduktionen minskas.
Med vår aknebehandling kan vi bekämpa akne helt utan mediciner och dess biverkningar.
Genom att bekämpa akne direkt i talgkörteln gör att kunden förutom att få en oöverträffad aknebehandling även får en bättre och finare hy generellt.

Aknebehandling med laser sker genom att först boka en konsultation där vi går igenom behandlingens olika steg och inspekterar huden som skall behandlas.
Därefter bokas en startkur in, denna kuren utförs 1 gång per vecka under 4 veckor. Därefter bokas singelbehandlingar in för att underhålla huden och se till att inte besvären återkommer. I början gör vi återbesöken varannan vecka för att sedan gå över till 1 gång i månaden.

Kurbehandling, 4 tillfällen.

  • Konsultation: 295kr (dras av vid första besöket)

Ansikte:

  • Aknebehandling, kur: 4995kr

Ansikte och hals:

  • Aknebehandling, kur: 5995kr
  • Konsultation: 295kr (dras av vid första besöket)

Ansikte:

  • Aknebehandling, underhållsbehandling: 1495kr

Ansikte och hals:

  • Aknebehandling, underhållsbehandling: 1995kr

Man kan självklart även köpa startkurspaket för underhållsbehandlingarna.

Vanliga frågor

Finns det några biverkningar?

Aknebehandling med laser ger minimalt med biverkningar efter behandlingen. Oftast uppstår bara en lättare rodnad och stickande känsla under första dagen, för att sedan gå över i fjällande hud efter ett par dagar. Genom att följa skötselanvisningarna från din terapeut minimerar du alla dessa biverkningarna. Det är även viktigt att du efter behandlingen håller huden ren mellan behandlingarna.


Vad är fördelen gentemot traditionell aknebehandling?

Den stora fördelen mot traditionella aknebehandlingar är att man slipper äta mediciner som ofta orsakar besvär för personen som äter dem. Aknemediciner är ofta riktigt starka och kommer med starka biverkningar, medans en aknebehandling med laser sker i princip utan biverkningar.


Kan ni behandla andra områden än bara ansikte och hals?

Vi kan behandla alla områden på kroppen, exempel på vanliga områden är bröst och rygg.


Kan alla utföra behandlingen?

Nej, tyvärr inte. Behandlingen lämpar sig bäst för dig med ljusare hudtyper. Vi kan ej heller behandla områden med skäggväxt eller tatueringar, detta för att laserns ljus fokuserar på detta och inte på den applicerade kolkrämen.


Jag äter mediciner mot akne, kan jag kombinera dessa?

Nej! Absolut inte! Mediciner mot akne gör huden otroligt ljuskänslig vilket gör att laserns ljus kan orsaka permanenta skador på huden.
Rådgör alltid med oss under konsultationen om du äter någon typ av medicin då blodförtunnande mediciner även kan påverka behandlingen.

Finns det någon åldersgräns på behandlingen?

Vi har 18 års åldersgräns på våra behandlingar med laser, men just aknebehandlingen kan vi utföra på yngre personer, dock kräver vi vid dessa tillfällen att både ”patient” och förälder medverkar vid både konsultation och behandlingar.
Vi kräver även skriftligt godkännande och eventuellt läkarintyg.


Jag har testat medicin mot akne utan resultat, hjälper denna behandlingen mig?

Ja, alla märker av resultat på denna behandlingen. Vid en aknebehandling med laser rubbar vi akneuppkomsten genom att skada talgkörteln på djupet med hjälp av värmen från lasern istället för med mediciner som förlitar sig på kroppens receptorer och förmåga att ta upp medicinen.


Vad händer efter behandlingen?

Efter behandlingen kan huden kännas lite irriterad och en lätt rodnad kan uppstå. Du får med dig en salva från din terapeut vid första besöket, denna skall du smörja området med efter rekommendation. Efter ett par dagar kan huden börja fjälla, detta är fullt normalt och beror på att översta hudlagret byts ut iom den ökade kollagenproduktionen och värmeutvecklingen under huden vid behandlingen.


Gör det ont?

Nej, det gör inte speciellt ont. När lasern körs över sista gången så kan det snärta lite i huden som en lätt snärt från ett gummiband, men detta går väldigt snabbt och är inte ihållande. Vet du med dig att du har väldigt låg smärttröskel säger du bara till under behandlingen så gör vi pauser där du får återhämta dig. Ät gärna något sött precis innan behandlingen och efter.